Podlaskie EDUinnowacje, 30.09-1.10. 2022, Mońki, VI edycja

Spotkania nauczycieli z innowacyjnymi rozwiązaniami w obszarze edukacji

Jeżeli chcesz wziąć udział w konferencji

jako prelegent/wystawca skontaktuj się z nami

Skontaktuj się z nami

mail: kontakt@kontakt.pl

tel. 601 234 567 

Ul. Uliczna 25

Warszawa 02-200

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In facilisis lorem commodo, tincidunt tortor luctus, porttitor neque. Fusce nisl massa, lobortis at diam vel

Podlaskie EDUinnowacje 2022 honorowym patronatem objęły:

Program konferencji jest tak skonstruowany aby każdy nauczyciel , niezależnie w jakiej szkole/ placówce uczy/pracuje mógł znaleźć dla siebie coś wartościowego.

 

Zapraszamy na EDUinnowacje 2022 pedagogów, nauczycieli edukacji przedszkolnej, wczesnoszkolnej, szkół podstawowych, ponadpodstawowych oraz wszystkich innych placówek edukacyjnych.

 

 

 

Program Podlaskich EDUinnowacji 2022 :

 

Dzień 1 (piątek, 30 września 2022)

 

 

Część I, Mediateka w Mońkach, ul. Słowackiego 4

Konferencje:

08. 15 - 8.45 Rejestracja uczestników EDUinnowacji (wymagany dokument potwierdzający tożsamość)

                     Rejestracja uczestników będzie otwarta tylko pierwszego dnia.

08. 45 - 9. 00  Oficjalne rozpoczęcie konferencji [15 min.]

09. 00 - 9. 20  "Co warto wiedzieć o kompetencjach cyfrowych młodych ludzi?" [20 min.] (prof. Jacek Pyżalski)

09. 20 - 9. 40 "Czym jest higiena cyfrowa i w jaki sposób zadbać o jej właściwy poziom?" [20 min.]                                            (prof. Maciej Dębski)

09.40 - 10.00 "Podcasty w edukacji"  [20 min.](Radosław Budnicki)  

10.00- 10.20  "Wieczorynkowy S.T.E.R. na Podlasie (społeczność, technologia, edukacja, region). " [20 min.]                               (Ewa Ziejewska, Justyna Bober, Kasia Polak, Edyta Ejsmont)

10.20 - 10.40 "Innowacyjnie czyli jak? Pomysły na wdrożenie innowacji pedagogicznej w szkole." [20 min.]                               (Zyta Czechowska, Jolanta Majkowska)

10.40 - 11.00  Przerwa kawowa [20 min.]

11.00 - 12.00  "Mówienie, rozmawianie, przemawianie." [60 min.] (prof. Jerzy Bralczyk)

12.00 - 12.15  “Zainteresować pokolenie Alfa… czyli międzypokoleniowy język nowych technologii w edukacji.” [15 min.] (Krzysztof Kaszuba)

12.15 - 12.30  "Czy w szkole można spełniać marzenia" [15 min.] (Krzysztof Falkowski) 

12.30 - 13.00  Recital Rafała Supińskiego, przy fortepianie będzie grała Karina Komendera

13.00 - 14.30 Przerwa obiadowa [90min.]

 

Część II, Technikum w Mońkach ul. Szkolna 22

Warsztaty (14.30 - 17.00)

 

Tego dnia odbędą się warsztaty dedykowane do Państwa specjalności. Zostaną Państwo podzieleni na grupy warsztatowe wg wypełnionego formularza rejestracyjnego, w którym wskażą Państwo przedmioty których uczą.  W razie wątpliwości będziemy kontaktować się z Państwem telefonicznie.

Każda grupa uczestniczy w warsztatach według harmonogramu, który uczestnik otrzyma pierwszego dnia, podczas rejestracji, przed konferencją. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dzień 2 (sobota, 1 października 2022)

Technikum w Mońkach ul. Szkolna 22

Warsztaty (9.00 - 16.00)

 

Warsztaty będą odbywały się w grupach po około 20-25 osób. Czas każdego warsztatu to 45 minut.

Każda grupa uczestniczy we wszystkich warsztatach według harmonogramu, który uczestnik otrzyma pierwszego dnia, podczas rejestracji, przed konferencją. W sobotę odbędzie się sześć warsztatów.

 

  1.  "Przygoda na lekcji - edumoc gier terenowych." [45 min.] (Bartosz Chyś, Agnieszka Spigarska Linde )
  2.  SmartBee "Cytrynowa elektrownia" i "Wodoodporny piasek", "Eksperymenty w rozszerzonej  rzeczywistości".
  3.  "W zdrowym mózgu zdrowy duch… wpływ nowych technologii na codzienne funkcjonowanie dzieci            i młodzieży" (prof. Maciej Dębski)
  4.  "Tablice do współpracy i angażowania uczniów podczas zajęć." (Zyta Czechowska, Jolanta Majkowska)
  5.  "Interaktywna lekcja z tabletem Wacom" (Łukasz Gierek)
  6.   " W LABIRYNCIE PROGRAMOWANIA Z BOTZEES EDUCATION" (Krzysztof Kaszuba)

 

13.00 - 14.00 Przerwa obiadowa [60 min.]

 

 

Od godziny 14.30 do 16.00 wydawane będą certyfikaty uczestnictwa w Podlaskich EDUinnowacjach 2022.

 

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany harmonogramu oraz prelegentów konferencji/warsztatów w przypadku zaistnienia zdarzeń losowych.

WARSZTAT 1 "Jak radzić sobie w sytuacjach trudnych wychowawczo" - prof. J.Pyżalski

WARSZTAT 2 Robotyka a MITELem, warsztat dedykowany dla nauczycieli przedmiotów przyrodniczych.

WARSZTAT 3 Warsztat humanistyczny  E. Ziejewska, Justyna Bober, Kasia Polak, Edyta Ejsmont

WARSZTAT 4 Learnetic "Uczeń ze specyficznymi trudnościami w uczeniu się – metody pracy. "

WARSZTAT 5 "PRZESTRZEŃ KREATYWNEJ ZABAWY i EDUKACJI BOTZEES".  Krzysztof Kaszuba

WARSZTAT 6 "Czy wirtualna rzeczywistość to przyszłość w edukacji chemii i geometrii?".  Wirtualne Laboratorium Empiriusz.

WARSZTAT 7 "Rozkoduj emocje" . Wykorzystanie nowoczesnych technologii w edukacji wczesnoszkolnej na przykładzie Robota Photon.